Kanapeczki ze śledziem i olejem z czosnkiem
Dziś przedstawiamy państwu szybki i prosty przepis na śniadanie. Kanapeczki ze śledziem i olejem czosnkowym to idealne rozpoczęcie dnia w szczególności dla osób nie mających rano czasu na czasochłonne śniadania ale chcące jeść zdrowo i przepyszne. Takie śniadanie pozytywnie wpłynie na nasze zdrowie dzięki olejowi lnianemu, który wspomaga równowagę hormonalną, trawienie oraz pomaga przy różnych problemach zdrowotnych. jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na jego temat kliknij tutaj.
Czego potrzebujemy do przygotowania:
- bagietka
- śledź
- olej lniany
- czosnek
- świeża bazylia (0pcionalnie)
Sposób przygotowania:
Bagietkę kroimy w plastry i umieszczamy ją w piekarniku w temperaturze 50 stopni Celsjusza. Kiedy nasze kanapeczki się podpiekają możemy pokroić śledzia na małe kawałeczki. Olej lniany przelewamy do mniejszego pojemniczka oraz obieramy i wyciskamy czosnek do oleju. Kiedy nasze kanapeczki będą wystarczająco chrupiące wyciągamy je i smarujemy je masłem. Układamy na nie opcionalnie listek świeżej bazylii oraz wcześniej pokrojonego śledzia. Całość polewamy olejem lnianym z czosnkiem. Gotowe!
Nasze kanapeczki ze śledziem i olejem lnianym z czosnkiem są skończone. Mamy nadzieję że posmakują one państwu i będziecie często do nich wracać, ponieważ jest to szybkie, przepyszne i zdrowe śniadanie.
Zapraszamy na naszego facebooka, instagrama i do naszego sklepu internetowego.