Enter your keyword

Kanapeczki ze śledziem i olejem z czosnkiem

Kanapeczki ze śledziem i olejem z czosnkiem

Dziś przedstawiamy państwu szybki i prosty przepis na śniadanie. Kanapeczki ze śledziem i olejem czosnkowym to idealne rozpoczęcie dnia w szczególności dla osób nie mających rano czasu na czasochłonne śniadania ale chcące jeść zdrowo i przepyszne. Takie śniadanie pozytywnie wpłynie na nasze zdrowie dzięki olejowi lnianemu, który wspomaga równowagę hormonalną, trawienie oraz pomaga przy różnych problemach zdrowotnych. jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na jego temat kliknij tutaj.

Czego potrzebujemy do przygotowania:kanapeczki ze śledziem i olejem lnianym z czosnkiem
  • bagietka
  • śledź
  • olej lniany
  • czosnek
  • świeża bazylia (0pcionalnie)
Sposób przygotowania:

Bagietkę kroimy  w plastry i umieszczamy ją w piekarniku w temperaturze 50 stopni Celsjusza. Kiedy nasze kanapeczki się podpiekają możemy pokroić śledzia na małe kawałeczki. Olej lniany przelewamy do mniejszego pojemniczka oraz obieramy i wyciskamy czosnek do oleju. Kiedy nasze kanapeczki będą wystarczająco chrupiące wyciągamy je i smarujemy je masłem. Układamy na nie opcionalnie listek świeżej  bazylii oraz wcześniej pokrojonego śledzia. Całość polewamy olejem lnianym z czosnkiem. Gotowe!

Nasze kanapeczki ze śledziem i olejem lnianym z czosnkiem są  skończone. Mamy nadzieję że posmakują one państwu i będziecie często do nich wracać, ponieważ jest to szybkie, przepyszne i zdrowe śniadanie.

Zapraszamy na naszego facebooka, instagrama i do naszego sklepu internetowego.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *