Sałatka z fetą i oliwkami z olejem z ostropestu Olejowe Smaki
Sałatka z fetą i oliwkami z olejem z ostropestu Olejowe Smaki
- sałata lodowa
- kilka pomidorków cherry
- 1 opakowanie sera typu feta
- kilka czarnych, wydrylowanych oliwek
- 2 łyżki stołowe oleju z ostropestu tłoczonego na zimno Olejowe Smaki
- 1 łyżka stołowa octu winnego
- sól morska i świeżo zmielony pieprz do smaku
Sałatę lodową myjemy, osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Dodajemy do niej pokrojone w ćwiartki pomidorki cherry i zielone oliwki.
Przygotowanie sosu:
Olej z ostropestu mieszamy z octem winnym i wlewamy do sałatki. W razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.
Na koniec sałatkę posypujemy pokrojoną w kostkę fetą.
Życzymy Smacznego!!!