Enter your keyword

Szarlotka zimowe zapomnienie z olejem kokosowym Olejowe Smaki

Szarlotka zimowe zapomnienie z olejem kokosowym Olejowe Smaki

Pyszny przepis

Szarlotka zimowe zapomnienie z olejem kokosowym Olejowe Smaki

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 jajka
  • niecała szklanka cukru
  • łyżka wiórek kokosowych
  • 200 g oleju kokosowego zimnotłoczonego Olejowe Smaki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g orzechów włoskich lekko posiekanych
  • 4 jabłka lekko kwaskowate
  • odrobina domowego soku malinowego

Ważne żeby jajka i olej miały temperaturę pokojową. Olej powinien być miękki, aby łatwo było utworzyć kulę.

Składniki łączymy razem, formujemy kulkę lub dwie jak przy kruchym cieście i na 30 min. wkładamy do zamrażalnika. Następnie wyjmujemy i tarkujemy ciasto na blaszkę.

Starkowane ciasto obsypujemy orzechami włoskimi, na to układamy jabłka pokrojone w półksiężyce. Jabłka na wierzchu polewamy sokiem malinowym, robimy trzy linie przez całe ciasto i posypujemy drobiną cynamonu.

Wstawiamy na 50 min do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C.

szarlotka zimowe zapomnienie z olejem kokosowym gotowa 🙂

Życzymy Smacznego !!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *