Enter your keyword

Pieczone jabłko z olejem sezamowym Olejowe Smaki i miodem

Pieczone jabłko z olejem sezamowym Olejowe Smaki i miodem

Pieczone jabłko z olejem sezamowym Olejowe Smaki i miodem

  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżeczki malin mrożonych z własnej spiżarni
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego tłoczonego na zimno Olejowe Smaki

Z jabłka odcinamy „czapkę” na jego 3/4 wysokości. Łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne. Do środka wkładamy 1 łyżeczkę miodu, maliny oraz 1 łyżeczkę sezamu. Jabłko zamykamy i delikatnie nakłuwamy szpikulcem dzięki czemu nie będzie pękać podczas pieczenia. Jabłko pieczemy od 15 do 40 min. w zależności od wielkości jabłka w temperaturze nie większej niż 150 oC. Za wysoka temperatura może spowodować pękanie jabłka. Po ostudzeniu polewamy jabłka łyżeczką oleju sezamowego Olejowe Smaki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *