Enter your keyword

Pieczone jabłko z olejem sezamowym Olejowe Smaki i miodem

Pieczone jabłko z olejem sezamowym Olejowe Smaki i miodem

Pieczone jabłko z olejem sezamowym Olejowe Smaki i miodem

Pieczone jabłko z olejem sezamowym Olejowe Smaki i miodem

  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżeczki malin mrożonych z własnej spiżarni
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego tłoczonego na zimno Olejowe Smaki

Z jabłka odcinamy „czapkę” na jego 3/4 wysokości. Łyżeczką wydrążamy gniazdo nasienne. Do środka wkładamy 1 łyżeczkę miodu, maliny oraz 1 łyżeczkę sezamu. Jabłko zamykamy i delikatnie nakłuwamy szpikulcem dzięki czemu nie będzie pękać podczas pieczenia. Jabłko pieczemy od 15 do 40 min. w zależności od wielkości jabłka w temperaturze nie większej niż 150 oC. Za wysoka temperatura może spowodować pękanie jabłka. Po ostudzeniu polewamy jabłka łyżeczką oleju sezamowego Olejowe Smaki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Centrum ustawień prywatności

Niezbędne Ciasteczka

Powyższe ciasteczka są niezbędne do działania strony i sklepu www.

gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies], PHPSESSID

Advertising

Analytics

Other