Enter your keyword

Jakie pyszności możesz wyczarować z mąki lnianej?

Jakie pyszności możesz wyczarować z mąki lnianej?

Dziś już ostatnia odsłona przepisów na bazie naszych produktów wykonanych przez Kucharzy z Hotelu Lambert pod czujnym okiem Executive Chef Krzysztofa Gnieciaka.

Składniki na 2 osoby

Mąka lniana 100 g

Mąka pszenna 100 g

Drożdze 5g można użyć proszku do pieczenia lub sody Woda do uzyskania konsystencji gęstego ciasta na gofry Klarowane masło 3 łyżki Crème fraîche 2 łyżki można zastąpić wiejską śmietaną Gacamole 2 łyżki (pół awokado obrać i rozgnieść widelcem dodać sól i sok z limonki) wędzony łosoś 150g Kawior z pstrąga 2 łyżeczki, Ziarna lnu 1 łyżka.

Mąkę lnianą i pszenną połączyć i dodać drożdże oraz wodę. Doprawić solą morską. Po uzyskaniu konsystencji gęstego ciasta smażyć na klarowanym maśle. Bliny ułożyć na talerzu. dodać crème fraîche i gacamole. Ozdobić wędzonym łososiem, prażonymi ziarnami lnu i kawiorem. Całość skropić olejem lnianym. Do dekoracji użyć skórki z cytryny i limonki. Całość posypać prażonymi na suchej patelni ziarnami lnu.

Mamy nadzieję, że przepisy przypadły Wam do gustu. Dajcie nam znać czy, któreś z dań zagościło w Waszej kuchni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *