Przepis na wykwintne danie z dodatkiem ziarna lnu.
Jest takie piękne miejsce na północy naszego kraju, położone przy samej plaży w Ustroniu Morskim k. Kołobrzegu, gdzie z tarasu i balkonu hotelowego rozciąga się niesamowity widok na pełen spokoju nadmorski krajobraz. Tym miejscem jest HOTEL LAMBERT****MEDICAL SPA, w którym pobyt pozostaje w pamięci na bardzo długo, ale nie tylko ze względu na cieszące oczy piękno przyrody. Hotel LABERT****MEDICAL SPA to również kuchnia polska w regionalnej odsłonie z najpyszniejszymi produktami regionalnymi z całego kraju przyrządzanymi w tradycyjny sposób ale i nowoczesna odsłona śródziemnomorskich smaków połączona z technikami kuchni molekularnej dla najbardziej wyszukanych kulinarnych kreacji.
Mieliśmy ten zaszczyt, gościć w tym pięknym miejscu, skąd narodziła się sympatia do Szefa Kuchni Krzysztofa Gnieciaka oraz kameralnego Hotelu.
Z wielką przyjemnością, radością i też dumą pragniemy podzielić się z Państwem, niecodziennymi daniami jakie przygotował zespół Kucharzy, wykorzystując m.in. nasze produkty.
Dawid Kufel – zastępca szefa kuchni
Łukasz Rachalewski – zastępca szefa kuchni
Dawid Biedrzycki – kucharz
pod czujnym okiem Executive Chef Krzysztofa Gnieciaka.
Te będące rozkoszą nie tylko dla podniebienia, ale i oczu danie to wegańska przystawka na upalny, letni wieczór z winem i muzyką fal morza…
Zapraszamy na odrobinę smaków w zaciszu domowym ale i do odwiedzenia tego pięknego miejsca będącego nadmorską perełką, gdzie na tarasie widokowym można spróbować naszych produktów w najbardziej wykwintnym wydaniu podziwiając widoki i czując orzeźwiającą nadmorską wieczorną bryzę. Do zobaczenia…w HOTEL LAMBERT****MEDICAL SPA
Składamy szczególne podziękowania dla w HOTEL LAMBERT****MEDICAL SPA w Ustroniu Morskim
oraz dla Executive Chef Krzysztofa Gnieciaka wraz z Zespołem za przygotowanie poniższego dania.
Szanowni Państwo,
Poniżej przepis ze sposobem wykonania:
Składniki na 2 osoby:
Awokado 1 szt.
Jogurt wegański 2 łyżki
Olej lniany 1 łyżeczka
Feta wegańska 100 g
Mąka lniana Olejowe Smaki 50g
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Ziarna lnu złotego Olejowe Smaki 2 łyżki
Ziała do dekoracji.
Awokado wydrążyć i pokroić w kostkę. Dodać jogurt wegański i olej lniany.
Doprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Połączyć składniki i przełożyć do wydrążonej skórki z awokado. Fetę wegańską zwilżyć wodą i panierować w mące lnianej. Zrumienić na rozgrzanej oliwie z oliwek. Ziarna lnu delikatnie sprażyć. Danie udekorować świeżymi ziołami i kwiatami.
#hotellambert #olejowesmaki #wegedanie #UstronieMorskie #hotelwUstroniu #morzebałtyckie #przepis #poland #olejetłoczonenazimno