Enter your keyword

Przepis na wykwintne danie z dodatkiem ziarna lnu.

Przepis na wykwintne danie z dodatkiem ziarna lnu.

Jest takie piękne miejsce na północy naszego kraju, położone przy samej plaży w Ustroniu Morskim k. Kołobrzegu, gdzie z tarasu i balkonu hotelowego rozciąga się niesamowity widok na pełen spokoju nadmorski krajobraz. Tym miejscem jest  HOTEL LAMBERT****MEDICAL SPA, w którym pobyt pozostaje w pamięci na bardzo długo, ale nie tylko ze względu na cieszące oczy piękno przyrody. Hotel LABERT****MEDICAL SPA to również  kuchnia polska w regionalnej odsłonie z najpyszniejszymi produktami regionalnymi z całego kraju przyrządzanymi w tradycyjny sposób ale i nowoczesna odsłona śródziemnomorskich smaków połączona z technikami kuchni molekularnej dla najbardziej wyszukanych kulinarnych kreacji.

Mieliśmy ten zaszczyt, gościć w tym pięknym  miejscu, skąd narodziła się sympatia do Szefa Kuchni Krzysztofa Gnieciaka oraz kameralnego Hotelu.

Z wielką przyjemnością, radością i też dumą pragniemy podzielić się z Państwem, niecodziennymi daniami jakie przygotował zespół Kucharzy, wykorzystując m.in. nasze produkty.

Dawid Kufel – zastępca szefa kuchni

Łukasz Rachalewski – zastępca szefa kuchni
Dawid Biedrzycki – kucharz

pod czujnym okiem Executive Chef Krzysztofa Gnieciaka.

 

Te będące rozkoszą nie tylko dla podniebienia, ale i oczu danie to wegańska przystawka na upalny, letni wieczór z winem i muzyką fal morza…

Zapraszamy na odrobinę smaków w zaciszu domowym ale i do odwiedzenia tego pięknego miejsca będącego  nadmorską perełką, gdzie na tarasie widokowym można spróbować naszych produktów w najbardziej wykwintnym wydaniu podziwiając widoki i czując orzeźwiającą nadmorską  wieczorną bryzę. Do zobaczenia…w HOTEL LAMBERT****MEDICAL SPA

 

Składamy szczególne podziękowania dla w HOTEL LAMBERT****MEDICAL SPA  w Ustroniu Morskim

oraz dla  Executive Chef Krzysztofa Gnieciaka wraz z Zespołem za przygotowanie poniższego dania.

 

Szanowni Państwo,

Poniżej przepis ze sposobem wykonania:

 

Składniki na 2 osoby:

Awokado 1 szt.

Jogurt wegański 2 łyżki

Olej lniany 1 łyżeczka

Feta wegańska 100 g

Mąka lniana Olejowe Smaki  50g

Oliwa z oliwek 1 łyżka

Ziarna lnu złotego Olejowe Smaki 2 łyżki

Ziała do dekoracji.

 

Awokado wydrążyć i pokroić w kostkę. Dodać jogurt wegański i olej lniany.

Doprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Połączyć składniki i przełożyć do wydrążonej skórki z awokado. Fetę wegańską zwilżyć wodą i panierować w mące lnianej. Zrumienić na rozgrzanej oliwie z oliwek. Ziarna lnu delikatnie sprażyć. Danie udekorować świeżymi ziołami i kwiatami.

 

Olejowe Smaki

Ziarno lnu złotego

Mąka lniana

 

 

#hotellambert #olejowesmaki #wegedanie #UstronieMorskie #hotelwUstroniu #morzebałtyckie #przepis #poland #olejetłoczonenazimno

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *