Fasolka szparagowa z sezamem po japońsku

Do tego przepisu polecamy:

Zakres cen: od 33,00 zł do 56,00 zł

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

Zakres cen: od 13,00 zł do 48,00 zł

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

Składniki:

  • łyżka oleju rzepakowego
  • 1,5 łyżeczki oleju sezamowego,
  • 450 g świeżej fasolki szparagowej, opłukanej,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżka prażonych nasion sezamowych.

Przygotowanie:

Nagrzać dużą patelnię lub wok na średnim ogniu. Na gorącą już patelnię wlać olej rzepakowy i sezamowy, a następnie wrzucić cała fasolkę. Następnie dobrze wymieszać, aby pokryła się olejem. Gotować, aż nabierze jasnozielonego koloru i lekko się gdzieniegdzie podrumieni, (ok. 10 minut). Zdjąć z ognia i wymieszać z sosem sojowym, po czym przykryć i odstawić na 5 minut. Na koniec przełóż wszystko do półmiska lub salaterki a na koniec posyp prażonym sezamem.

Zaloguj się