Do tego przepisu polecamy:
Składniki:
- 30 dag pieczonego schabu
- 20 dag żółtego sera
- 2 jabłka
- 1 papryka czerwona
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki pokrojonych orzechów włoskich
- 1-2 ząbki czosnku
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Kroimy w paski składniki sałatki: pieczony schab, ser żółty, jabłka, paprykę, cebulę. Następnie wszystko mieszamy. W kolejnym kroku dodajemy orzechy włoskie, sok z cytryny, olej słonecznikowy. Roztarty z solą czosnek mieszamy ze wszystkimi składnikami. Wówczas zostawiamy wszystko w chłodnym miejscu na około 15 minut. Po około 2 godzinach sałatkę należy przemieszać i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Smacznego!!!