Masło bakłażanowe z olejem z ostropestu

Do tego przepisu polecamy:

Zakres cen: od 30,00 zł do 49,00 zł

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

Składniki:

  • 1 średni bakłażan
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki jogurtu bałkańskiego
  • 1 łyżka oleju z ostropestu
  • czosnek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Bakłażana myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół następnie smarujemy oliwą i pieczemy w temperaturze 180oC przez ok. 45 minut, tak aby był miękki. Następnie studzimy, wyjmujemy łyżką miąższ i odsączamy na sitku. Potem wszystko idzie już błyskawicznie, wszystkie składniki oprócz oleju blendujemy, doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy olej z ostropestu, mieszamy i gotowe! Smacznego!

Zaloguj się