Do tego przepisu polecamy:
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka,
- 1 brokuł,
- 30 dag pieczarek,
- 1 opakowanie makaronu,
- 1 cebula biała lub czerwona,
- szklanka śmietany 18%,
- olej rzepakowy,
- sól,
- pieprz czarny mielony, oraz pomidorki koktajlowe.
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego. Po ugotowaniu, odsączamy z wody i przekładamy do garnka. Następnie brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy. W kolejnym kroku kroimy cebulę w kostkę, pieczarki w plasterki, pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy wszystko na oleju rzepakowym. Wszystkie te składniki dodajemy do makaronu i mieszamy dodając śmietanę. Całość chwilę podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając i dodając do smaku sól oraz pieprz. Na koniec danie po ułożeniu na talerzu dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.